Sms lån – En bra nödlösning

Alla har vi nog någon gång varit i behov av pengar, på ett eller annat sätt genom livet. Det är lätt hänt att en oväntad utgift dyker upp som man inte räknat med. Det kan vara kylen som går sönder, bilen som måste servas eller åtgärdas efter anmärkning på besiktningen. Faktum är att gemene man i Sverige inte har utrymme för att spara undan pengar varje månad och det ynka sparkapital som finns att tillgå ofta är till semesterkassan med familjen på sommaren. 

Skulle du råka hamna i kläm och behöver ha fram pengar snabbt så finns sms lån som ett gott alternativ. Det viktiga handlar dock om att inte bli sen med återbetalningen på lånet, det är då som kostnaderna springer iväg. Många gånger har det talats om huruvida det är moraliskt rätt att ge dessa snabba krediter i form av sms lån med skyhöga räntor. Problemet är dock att kreditgivaren ofta tar en stor risk då många som tar ett sms lån inte har den bästa kreditvärdigheten. Därför måste kostnader täcka upp eventuella kreditförluster på de människor som inte återbetalar sina lån som de ska. 

Vissa människor har inte möjligheten att ta ett lån, det kan handla om att man inte har en heltidstjänst eller inget arbete alls för tillfället. Det kan vara så att man råkat dra på sig en betalningsanmärkning som sätter käppar i hjulet hos kreditgivare. Man blir mer eller mindre ekonomiskt bakbunden idag om man har en betalningsanmärkning. 

Det finns dock sms lån som beviljar alla som ansöker om ett lån, så länge du inte har ett skuldberg hos kronofogden i skuldsaldo. Betalningsanmärkningar är inga bekymmer, du kan även godkännas med ett aktivt skuldsaldo om du kan påvisa en aktiv avbetalningsplan där skulden sjunkit senaste sex månaderna löpande. 

Dessa kreditgivare har ofta lite sämre villkor i form av en högre ränta eller övriga typer av avgifter för lånet. Dock som ovan nämnt så handlar det om att betala tillbaka lånet i tid och inte lägga upp en delbetalning. Det är också värt att nämna att betala ett sms lån med ett annat sms lån inte är någon särskilt bra lösning, det brukar i de allra flesta fall leda till en karusell som är svår att stoppa med räntor som ökar på fler ställen.

Skulle du hamna i det läget så kan ett samlingslån vara lösningen på problemet. Där samlar du alla dina lån hos en kreditgivare så du endast får ett lån. Kreditgivaren går då in och betalar skulden som de övriga kreditgivare som gett dig sms lånen från början.