Är det säkert att bleka sina tänder hemma?

Det korta svaret är: ja, det är säkert att bleka sina tänder. Men så har det inte alltid varit och det finns flera nya produkter på marknaden som gjort det ännu säkrare att bleka tänderna själv.

Därför tänkte vi erbjuda en ordentlig genomgång av hur man bäst bleker tänderna hemma med skonsamma produkter, samt tips på ett av de bästa företagen på marknaden. Vi tar också en närmare titt på problemen med att bleka tänderna hos en tandläkare.

Tandblekning hemma är det säkraste alternativet

Idag är det faktiskt så att tandblekning hemma är det säkraste alternativet för den som vill ha ett vitare leende. Till exempel har ett av de ledande varumärkena på marknaden – WeSmile – produkter som är helt skonsamma för människan, utan peroxider och andra skadliga ämnen. Dessutom är produkterna veganska och därmed också gynnsamma för miljön.

Detta till skillnad från tandblekning hos tandläkare där man fortfarande använder ämnen som kan vara skadligt vid förtäring och som relativt ofta leder till skador på emalj och tandkött.

Med andra ord kan man idag bleka tänderna på egen hand utan att oroa sig för att förtära skadliga ämnen.

Fler fördelar med tandblekning hemma jämfört med hos tandläkaren

Förutom att dagens tandblekningsprodukter för hemmabruk är mer skonsamma än de som används av tandläkare och många skönhetssalonger, finns det flera andra fördelar med att bleka tänderna hemma.

Smidigare

Föga förvånande är det betydligt smidigare att bleka sina tänder själv. Du kan göra det hemma i soffan och på bara ett par minuter om dagen i 1-2 veckor kan du uppnå fantastiska resultat. Det går att beställa hemma allt från hela tandblekningskit med LED-lampor och bettskenor till enklare produkter såsom whitening strips och tandblekningspennor.

Snabbare

En annan stor fördel är att det går snabbare att bleka tänderna hemma. När man bleker tänderna hos en tandläkare måste man oftast komma på flera besök som ofta över en timme långa och utspridda över flera veckor. Gör du det på egen hand kan du istället uppnå lika bra resultat på under 2 veckor, med dagliga behandlingar som inte är längre än 15 minuter. 

Billigare

Som pricken över i:et är det många resor billigare att bleka tänderna själva. Idag kostar de dyraste tandblekningskiten runt en 500 kronor vilket är enormt billigt, framför allt jämfört med tandläkare som ofta tar flera tusen för en komplett tandblekning.