Fördelar med att använda ett kreditkort

Fördelarna med att använda sig av ett kreditkort är många och nackdelarna få. De enda egentliga nackdelar som finns med ett kreditkort är om du vet med dig att du har en förmåga att handla och leva över dina tillgångar och därefter får svårt att betala fakturan som kommer månaden efter. En annan nackdel är även att det finns en viss månadskostnad på några utav kreditkorten på marknaden. Dock är de allra flesta kreditkorten helt avgiftsfria. Frågan man lätt kan ställa sig då är vad kreditgivaren tjänar pengar på? Kreditgivaren får ofta en procent från företaget som tar emot betalningen med ditt kreditkort, på så vis tjänar kreditgivaren pengar. Samma sak gäller även om du väljer att dela upp din faktura som du fått, där en snittränta på kreditkorten som finns idag ligger omkring strax under 20%. 

Några av fördelarna med ett kreditkort är:

  • Billig och tillgänglig kredit när du behöver den
  • Bonus och rabatter
  • Försäkringar
  • Trygghet

Det finns givetvis utöver dessa en rad andra fördelar men dessa anser vi vara de allra viktigaste att belysa. Vill du jämföra själv så kan du enkelt jämföra kreditkort på kreditkort.nu.

Många av kreditkorten på marknaden är helt kostnadsfria, d.v.s att du endast betalar för det som du spenderar, inga andra avgifter i form av månadskostnader eller procentuella påslag. Därmed så anser vi det vara en väldigt billig kredit. Det var ganska nyligen som Swedbank och hundratusentals kunder blev drabbade med att deras saldo på banken visade noll. Detta orsakades på grund av en systemuppdatering gick Swedbank senare ut med och sa. Problemet tog dock några dagar att åtgärda och under tiden så stod de Swedbank-användarna som fått problem med sina konton helt utan möjlighet att varken betala något eller ta ut kontanter att handla med. Här hade det varit ett alldeles utmärkt tillfälle att ha ett kreditkort att använda istället. 

Många kreditkort kommer med en bonus och cashback när du handlar. Det betyder att du får bonuspoäng för varje krona som du handlar för som du sedan kan handla med i hundratals olika utvalda butiker. Här innefattas ofta stora butiker som allt ifrån COOP och ICA till stora resebolag som SAS eller Norwegian. Det finns även cashback som ger dig pengar som därefter dras av på din kommande månadsfaktura.

Det ingår i de allra flesta fall olika typer av försäkringar framför allt när det kommer till att boka resor med ett kreditkort. Använder du ditt kreditkort när du bokar din resa så innefattas du då automatiskt av den utökade försäkringar som täcker upp ifall du skulle bli sjuk och resan behöver avbokas eller du behöver uppsöka sjukvård utomlands. 

En sista fördel med kreditkorten som är viktig att belysa handlar om tryggheten i att använda sig av ett kreditkort. Här handlar du med bankens pengar istället för din egna. Det vill säga att blir du utsatt för skimming och får ditt kort kapat så kan du enkelt bestrida fakturan och under tiden utredningen går så slipper du ligga ut med ditt egna sparkapital.