Konsten att välja rätt hantverkare

De allra flesta kan nog känna igen sig i behovet av en hantverkare. Det finns mängder av olika jämförelsesidor som underlättar denna processen och vikten av tidigare recensioner och omdömen har aldrig varit viktigare än idag. Detta mycket på grund av enkelheten i att starta upp ett företag. ”Problemet” är också att ingen form av licens eller utbildning finns som krav för att få starta upp en egen verksamhet som hantverkare, därför blir det tyvärr många skojare i branschen och fuskbyggare som är ett frekvent använt uttryck. Alla har vi någon gång hört talas om någon som råkat ut för just det, fuskbygge.

Som ovan nämnt så har vi sajter som reco.se och offerta.se som samlar tiotusentals hantverkare och du som konsument laddar upp vilken typ av jobb du önskar få utfört. Därefter går ett mail ut till samtliga anslutna hantverkare som är verksamma i det område som du önskar få jobbet utfört. Här får företagen chans att fightas om att ge den bästa offerten till dig som kund och övertyga dig att välja just de. Vi ser både för- och nackdelar med denna typ av setup för jobb. Fördelen är att du som konsument får ner priset rejält i jämförelse med om du ringer en random hantverkare från Google. Nackdelen är att i takt med att priserna måste pressas så blir det många gånger på bekostnad av kvalitet. Samma sak gäller företag som har billig arbetskraft här ifrån exempelvis Polen eller Rumänien som är mycket vanligt förekommande.

Är du i behov av en hantverkare i Skåne inom exempelvis bygg, elektronik eller ska lägga om ett golv? Då har vi en stabil och bra aktör som vi varmt kan rekommendera som är Widens Golvservice i Staffanstorp, som tidigare nämnt är de dock aktiva i större delarna av Skåne och tar inget extra betalt för avståndet för att utföra jobbet. Fakturan är att Widens Golvservice är Sveriges äldsta golvsliparfirma, om inte det gör en tyngd och dignitet så är det svårt att veta vad som skulle göra det. Det är ett bolag som gått i arv inom familjen och så väl kunskapen.