Min Frisör vill hjälpa dig hitta den perfekta frisyren med hjälp av AI

Digitaliserade frisyrer är en del av framtiden, i alla fall om man får tro en ny Malmö-baserad startup. Med hjälp av AI och en enkel selfie vill företaget Min Frisör hjälpa sina kunder hitta rätt frisyr i ett nafs.

Det nystartade företaget Min Frisör vill digitalisera frisörbesöken och lanserar därför en gratis app som ska hjälpa användaren hitta den perfekta frisyren. Med hjälp av AI-teknik och en vanlig selfie kan appen presentera frisyrer som passar användare baserat på flera faktorer. Dessutom ska de som är tveksamma på AI-teknikens förslag kunna få rådgivning och tips från erfarna hårstylister via en chattfunktion.

“Att välja en ny, modern och passande frisyr ska inte behöva vara svårt 2022”, har en av appens två medgrundare, Anders Kavcic, kommenterat.

Som sagt är appen gratis – i alla fall till en början – och med bra anledning. De två grundarna (Velimir Karadzic och Anders Kavcic) fokuserar nämligen inte på lönsamhet. Grundtanken är att med hjälp av konsumentfokus kunna bygga upp en stabil kundbas innan man börjar arbeta på en lukrativ affärsmodell.

Och lönsamhet är inte det viktigaste för de två personerna bakom frisörappen som har lång erfarenhet i att lansera framgångsrika digitala lösningar. Appen har de utvecklat vid sidan av sin huvudsakliga sysselsättning – bolaget Avico Solutions som bland annat räknar Lindab och Hövding som sina kunder.