Hitta en byggfirma som kan hjälpa dig med allt

Ett problem som många upptäcker när man ska renovera något, riva en vägg eller bygga till något på huset är att man oftast måste anställa flera olika byggfirmor. Ska man till exempel renovera ett kök behöver man en firma som kan hjälpa till med ritningar och bygglov, en som kan göra rivningsarbetet, en som har våtrumsexperter som slutför renoveringen.

I en sådan situation blir det inte bara svårt att hålla reda på vad alla ens hantverkare har för uppgift, men risken är också stor att kostnaden skenar iväg. Därför rekommenderar vi starkt att du söker upp en heltäckande byggfirma som kan hjälpa dig med alla steg på vägen.

Så här ser en heltäckande byggfirma ut

Ett bra exempel på en sådan firma är Esosbygg i Malmö – ett företag som flera av oss på redaktionen har fått hjälp av tidigare. Det finns inget inom byggbranschen som de inte kan hjälpa dig med och har alla hantverkare och arkitekter inom verksamheten. Därmed kan Esos bygg hjälpa dig med:

  • Köksrenovering – köket är ett av de känsligaste och mer komplicerade rummen att renovera och det krävs experter för att få det rätt. Med Esos bygg får du hjälp från ritning till färdigställt kök.
  • Badrumsrenovering – även badrum kan vara svåra att renovera, främst på grund av kraven på våtrumsexpertis.
  • Tillbyggnad – vill du bygga till eller göra större renoveringar har denna byggfirma allt du behöver.
  • Nyckelfärdigt hus – som sagt ska heltäckande byggfirmor även ha arkitekter så att man kan få hjälp med professionella riktningar. Detta är framför allt viktigt om man vill beställa ett nyckelfärdigt hus som man kan flytta in i direkt. 
  • VVS-tjänster – för de allra flesta renoveringar behöver man även koppla in en rörmokare. Givetvis ska din kompletta byggfirma ha ett team med certifierade VVS:are som kan bistå med hjälp.
  • Elektriker – elektriker är ofta några av de dyraste hantverkarna att anlita om man inte får ett paketpris. Därför anser vi att man alltid ska försöka hitta en firma som har elektriker med minst allmän behörighet.
  • Måleri – för att få hjälp med “the finishing touches” krävs det att man har tillgång till målare med bra färdighet. I många fall kan känslan av en renovering bära eller brista på just färgerna.
  • Snickeri – naturligtvis ska byggfirma även ha ett gäng kompetenta snickare som kan göra allt från större byggarbeten till mer detaljerade möbelbyggen.
  • Arbetsledare – utöver allt detta behövs det även riktigt bra arbetsledare som ska styra arbetet och organisera alla hantverkarna.

Det är inte alltid du kommer behöva anlita alla sorters hantverkare. Vår poäng är att du ska försöka hitta en byggfirma som kan hjälpa dig med de arbeten du behöver, vare sig du behöver 1 eller 20 hantverkare med olika kunskaper.